2011. december 9.

Házi májkrém (a' la nyuszika)

Semmi közöm az egészhez a máj megtakarításán és az edénybe szedésen kívül. Én csak jókat fogok enni belőle. Az engedélyt viszont megkaptam hogy leírjam a receptet. Nagyon finom lett, kinézetre olyan mint bármilyen májkrém és nem lehet róla jó képet készíteni.. illetve biztosan lehet, de én béna vagyok, meg persze türelmetlen. Ha elkészült a vacsora frissen sütött kenyér májkrémmel, zöldségekkel, kinek van kedve fényképezni? Na ugye..

Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 1 lilahagyma, 4 ek libazsír, 1 ek majoranna, só, bors, 1/2 ek mustár, 1 dl tej

A hagymát felaprítva a libazsír felén meg kell párolni, majd hozzáadni a megtisztított és feldarabolt csirkemájat. Fedő alatt puhára kell párolni, majd fűszerezni ízlés szerint - nekünk a majoranna-só-bors változat jön be. A végén kell beletenni a tejet (lehet tejszínnel is) és így még kb 2 percet kell forralni, majd mehet bele a mustár. Végül az egészet össze kell turmixolni. Miután kiszedtük egy edénybe (ebből az adagból egy kisebb üvegtál lesz) a libazsír másik felét felolvasztva a tetejére kell csorgatni, különben megbarnul a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése