2011. december 21.

Puha mézeskalács

Bekevertem a régi, jól bevált mézes tésztámat.. Évek óta sütöm ezt a mézest, és tényleg puha marad és sokáig eláll. Most először tettem a tésztába egy kis kakaóport is, hogy sötétebb legyen és ha lesz energiám készítek rá cukormázat. Illetve mivel holnap és holnapután is lesz segítségem, a segítő(ke)t fogom erre megkérni. :)

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 dkg sütőpor
25 dkg méz
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 egész tojás
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 ek mézes fűszerkeverék
1 ek kakaópor

Minden hozzávalót bemérek egy tálba és összegyúrom a tésztát. Egy iszonyatosan ragacsos-szétmállós massza lesz belőle, olyan érzése van az embernek, hogy az életben nem lehet majd deszkán kinyújtani. Hát egyből nem is, ezért kevertem be ma, mert holnap (vagy holnapután) fogom kisütni. Folpackba csomagolva pihen a hűtőben.

Kisebb hadseregnek való adag lett belőle, kb 6 tepsi. 160 C-os légkeveréses sütőben 15-15 perc alatt sültek meg. Meg lehetett volna kenni a tetejüket tojásfehérjével, de nem akartam, mert cukormáz megy rájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése